Release nieuwe terminal software SBGuidance 3.8.0

Periodiek levert SBG nieuwe software uit voor haar terminals. In deze software zitten verbeteringen op huidige functies, maar tevens worden er nieuwe functies toegevoegd. Zo zijn er in SBGuidance 3.8.0 verbeteringen voor de trekkerbesturing doorgevoerd. Hogere rijsnelheden zijn mogelijk en de besturing is nauwkeuriger bij inzetten vanaf kopakker. Ook is de Side-Shift besturing aangepakt. Het is vanaf nu mogelijk de cilinder proportioneel aan te sturen waardoor de besturing vloeiender is en bij inzetten vanaf de kopakker sneller gestuurd kan worden.

Softwarematig zijn er functies toegevoegd. Het is mogelijk om binnen een perceel nuttige plaatsen zoals een beregeningsput, drain, onkruid plek, hoogspanningsmast of een ander obstakel op te slaan. Naast de gebruikelijke referentielijn types zoals, A+, A-B of Contour, is het nu ook mogelijk om meerdere individuele werkgangen op te nemen. Deze navigatielijnen kunnen vervolgens gebruikt worden als individuele werkgangen. Deze nieuwe functionaliteit is handig voor het inmeten van bijvoorbeeld bedden of boomgaarden die niet op basis van RTK-GPS zijn ingericht.

Omtrent machine koppelingen zijn er functionaliteiten toegevoegd. Het koppelen van de ISO hefpositie, de 7 polige connector in de cabine, wordt ondersteund zodat het aan/uitschakelen van ploegbesturing of starten/pauzeren van de SBGuidance teeltregistatie geautomatiseerd kan worden. Nieuw is het automatisch op de kopakker aan- en uitschakelen van een zaai, poot of plantmachine. Aan de hand van de ingestelde kopakkers kan een signaal worden gegenereerd met behulp van een externe module: SmartControl Headland. In de software is een aan-en uitschakelafstand van de machine in te stellen. Op deze manier kan de in- en uitschakelafstand, van de machine, voor vertrekken vanaf of naderen van de kopakker gecompenseerd worden.

De SBGuidance 3.8.0 software update is gratis. Het installeren kan worden nagevraagd bij uw dealer die uw systeem voor u kan updaten. Deze zal de service uren (verschillend per dealer) van de servicemonteur wel in rekening brengen. Uw dealer kan uw systeem tevens geheel doorlopen waardoor u up-to date het voorjaar in zal gaan.